KOIRAMME UNSKI ja MYMMI

Aarremeren Mymmeli Amanita

MYMMELI eli MYMMI

Mymmi on Unskin pentu, syntynyt kesällä 2017.

Soldalens Champagne Wishes

UNELMA eli UNSKI

Unski on syntynyt huhtikuussa 2014. Toukokuun lopulla samana keväänä Unski muutti luoksemme Tampereelle. Jo pienestä pitäen tämä uskomaton koira on ollut peloton, energinen, innostunut ja varsin tottelevainen.

Pentuaikana Unski testasi rajojaan huolellisesti. Vaatteisiin ilmeistyi naskalihampaiden reijät, minun kädet maistuivat hyvältä, puutarhan istutukset saivat kyytiä... rakkaus keppeihin, palloihin ja vetoleikkeihin tuli selväksi jo hyvin varhain. Innostuessaan Unskin silmät tukkivat, joskus myös ilkikurisesti. Välillä tuntui, ettei mikään tehoa. Vähitellen löysimme keinot rauhoittumiseen ja jo puolivuotiaana neiti oli niin reipas, että pääsi Karva-Kaveri -testistä läpi.

Ensimmäinen juoksu tuli vasta 11 kk:n iässä, jolloin kaikki opitut hyvät tavat unohtuivat ja saimme otella toisen erän tahtojen taistoa. Riehakkuudestaan huolimatta Unski on aina ollut erittäin halukas ja hyvä oppimaan. Suurin ongelma onkin ollut se, kun mitää jännää ei tapahdu, voi alkaa riehumaan. 

Noin kaksivuotiaana Unski rauhoittui selvästi. Nykyään meillä on mitä ihanin ja tottelevaisin koira. Unski on kaikkien kaveri ja aina innokas kaikkeen, mutta myös omanarvontuntoinen, varsinkin urosten suhteen.

Unski on ollut perheessämme etuoikeutussa asemassa. Elämämme on pyörinyt koiran ehdoilla, mutta koira on saanut elää koiran elämää, eikä olla ihmisenasemassa. Kävimme Unskin kanssa muutaman pentu- ja perustottelevaisuuskurssin ekan vuoden aikana. Lisäksi kiersimme jonkin verran näyttelyissä, mutta se harrastus on nykyään jäänyt 1-2 kertaan vuodessa.

Olemme nyt keikkailleet Suomen Karva-Kaverien riveissä noin 2,5 vuotta. Käymme noin kerran kuukaudessa vanhainkodin dementia- ja kuntoutusosastoilla sekä silloin tällöin työpaikallani ammattikoululla. Varsinkin dementiaa sairastavien vanhusten parissa Unski luo paljon iloa ympärilleen. Mieleenpainuvin hetkemme harrastuksen parissa on ollut, kun pitkään puhumaton mies otti kontaktin koiraan ja puhui tälle.

Tänä keväänä kävimme Suomen Etsijäkoirien alkeiskurssin ja aloitimme treenaamisen treeniringissä. Tavoitteena on seuraavan parin vuoden sisällä valmistua etsijäkoirakoksi tositoimia varten eli etsimään kadonneita eläimiä.Luo kotisivut ilmaiseksi!